pondelok 30. januára 2012

Istota

Minulý týždeň som si vypočul prekrásnu spoveď nášho dlhoročného zákazníka. O svojom podnikaní povedal približne toto:

My sme rozbiehali našu firmu v podstate v sebaobrane. Nemali sme najmenší úmysel stať sa podnikateľmi, ale zrazu nám hrozilo, že skončíme na dlažbe. Jedna z možností bola založiť/prevziať firmu a tak sme to urobili. Hneď na začiatku sme mali 76 zamestnancov, ktorí dodnes neustále prejavujú ten zlozvyk, že chcú každý mesiac výplatu a my sme to teda zabezpečili.


Daň zo zisku bola vari 50%, ročný úrok na úver z banky bol 24%, museli sme sa ihneď nesmierne obracať, aby sme prežili.


Keď vidíme, ako dnes ľudia s obľubou nariekajú v kríze, tak sa len pousmejeme a povieme si, že horšie už bolo.


Ak sme za niečo vďační Business Success, tak je to fakt, že ste nám dali konkrétne návody, odpovede a hlavne ISTOTU. Vďaka vám vieme, že každá situácia má riešenie. Pomenovali ste to, čo sme robili iba inštinktívne.


Keď som to počúval, mráz mi chodil po chrbte a takmer som nebol schopný povedať slovo. Bolo to prekrásne ocenenie našej práce a treba povedať, že celá tá výpoveď dáva zmysel.

Lebo jedinou istotou v podnikaní, je vlastné odhodlanie a znalosti. V skutočnosti sa človek musí neustále učiť, hľadať odpovede, získavať dáta a overovať si ich vo vlastnej praxi. Potom je takmer naisto "odsúdený" na úspech. Cesta možno smeruje do hmly, ale vy sa máte čoho držať.

Nikdy nie ste stratení, lebo prinajmenšom máte so sebou sami seba a to, čo už viete. Vaša cesta, vaša minulosť, skúsenosti a znalosti, to je najlepšia ISTOTA.

Učte sa, experimentujte a potom sa držte overeného. Len tak sa dá uskutočniť akákoľvek stratégia manažmentu. Zabávajte sa tým, čo robíte, udržujte v tom prvok hravosti, bez ohľadu na to, aká vážna je vaša činnosť. Len vtedy bude vaša istota nákazlivá aj pre druhých.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára