streda 29. februára 2012

Málo šéfov

Poznáte tento obrázok?






S obľubou to ľudia šíria po internete a radi by tým naznačili, že manažéri sú darmožráči, na ktorých musí chudák Jano makať. 10 manažérov sa priživuje na jednom pracujúcom.

Ako vtip je to dobré, dá sa na tom pekne zasmiať.

Ale teraz sa na tú fotku pozrite ešte raz. Je dosť možné, že to je autentická fotka, kde pohotový fotograf zachytil pozoruhodný moment. Realita je totiž presne opačná, ako sa niekto snažil menovkami dosiahnuť.

Tých 10 neproduktívnych robotníkov na fotke, by potrebovalo JEDINÉHO kompetentného manažéra. Ten by sa snažil jednak prácu zorganizovať, aby nemuselo dochádzať k prestojom a hlavne by ľudí bez rozpakov "nahnal" do okamžitého výkonu.

Tu môžete vidieť, prečo sa kompetentnému šéfovi oplatí dávať veľký plat. Ak v tejto chvíli 10 robotníkov neprodukuje nič užitočné, no pracovná doba im beží a majú nárok na plat, potom jeden manažér dokáže jediným príkazom zastaviť toto plytvanie (veď teraz im platíme za nič) a zmeniť to na produkciu niečoho užitočného.

Zábavné na tomto celom je, že ešte aj fotka myslená ako vtip, nám ukazuje skutočný problém: kompetentných manažérov je trvalý nedostatok.

1 komentár:

  1. Wow, fakt velka pravda v tych par vetach. Ani som si to neuvedomil, ked som ten obrazok videl prvy krat.

    OdpovedaťOdstrániť