piatok 6. júla 2012

Stratégia alebo hod kockou?

Víťazstvo čaká toho, kto má všetko naporiadku.
To nazveme: "mal šťastie".

Porážku zažije ten, kto zanedbal nevyhnutné opatrenia.
To nazývame: "smola".


Roald Amundsen
(slávny polárnik, dobyvateľ Južného pólu)



Tento výrok ani netreba veľmi rozoberať, stačí ho len pripomenúť.

Všetko začína tým, že ľudia by mali VEDIEŤ. Tu sa však nejedná ani o školské diplomy, ani vedomosti, ale znalosť spojenú so skúsenosťou. Až teória spojená s praxou slávi úspech.

Majiteľ firmy musí ovládať nielen svoj produkt, ale prakticky všetko od výberu ľudí, cez organizovanie, cez marketing, až po vzdelávanie ľudí. Bez toho nemôže očakávať bezpečný a trvalý úspech.

Volič, ktorý neovláda etiku, politickú ekonómiu, či pasce modernej propagandy, nemôže očakávať dobrú vládu a už vôbec nie istoty lepšieho života.

Umelec, ktorý nenaštudoval všetko okolo umenia, nepochopil dušu konzumenta, techniky tvorby, ten bude iba vzdušným balónom, ktorý si budú podávať vzdušné masy. Môže zažiť úžasnú jazdu, aj zúfalý pád.

Žiadna stratégia neskončí dobre, ak v nej budú nelogické veci, ak nebude brať do úvahy životný priestor, či okolie a nebude mať v sebe obranu proti zrejmým hrozbám.

Šťastena slúži prichystaným...














Foto: © Fotolia.com a Wikipédia

1 komentár:

  1. Neskutočne zrozumiteľne si vystihol základný postulát úspechu v živote: všetky geniálne veci sú úplne jednoduché....♫♫♫♫
    Tento článok treba dostať do obehu každým dostupným kanálom, možno aj ako samolepku ✿

    OdpovedaťOdstrániť