streda 26. septembra 2012

Chráňte investície do seminárov II - HLUK

Ak organizujete firemné školenie, môžete ho úplne zruinovať hlučným prostredím.

Pred dlhými rokmi ma prekvapil klient seminárom, ktorý zorganizoval v staničnej krčme. Nepomohol ani náš čeklist, kde ich pracovník zaškrtnutím vyhlásil, že osobne preveril, či je prostredie tiché. Prostredie krčmy bolo fantastické - ak by ste sa pod rúškom seminára chceli oddávať bujarému veseliu. Ale to sme prebrali v predchádzajúcom článku...

Vlaky hrmeli asi 15 metrov od miestnosti, spoza zle utesnených dverí sa ozýval ruch pohostinstva a hracích automatov. Nejako sme to ustáli, seminár dopadol napriek všetkému dobre, ale majiteľovi firmy som za ten výber podniku musel trochu vyčistiť žalúdok.

Overte si, či je prostredie profesionálne. Hotely idú často za ziskom a vedľa vás prenajmú miestnosť na svadobnú veselicu. Bez váhania vám za zle odizolovanou stenou umiestnia veľmi hlučný motivačný MLM míting.

Slabo oddelená miestnosť vedľa reštaurácie, detský kútik za dverami, či strojovňa wellness centra za sádrokartónovu priečkou, to všetko sú nástrahy, ktorým budete pravidelne čeliť.

Prečo je hluk taká dôležitá téma?

Dlhoročné skúsenosti ukazujú, že ľudia potrebujú lepšie počuť, ako vidieť. Ak prednášateľ nedokáže vnímať prichádzajúce zvuky a nezosilní hlas okamžite, keď sa objaví nejaký šum, tak pripravuje svojim poslucháčom nenápadne rozladenie.

Nazabránite celkom ruchom zvonku - kroky na chodbe, zahučanie čerpadla klimatizačnej jednotky, auto za oknom, to všetko sa stáva. Dá sa tomu čeliť silným hlasom, ozvučením a v prvom rade premysleným výberom školiacej miestnosti.

Preverte všetky tieto veci vopred a nemusíte potom naťahovať uši, keď nepočuť prednášateľa.



.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára