štvrtok 17. februára 2011

Ako sa dá splniť sen

Ak sa vám nedarí dosiahnuť to, čo chcete, tak to spravidla nie je ten sen samotný, čo vás položí na lopatky. Obvykle skôr ľuďom chýba zručnosť v tom, ako premeniť svoju víziu na čin.

Ciele sú preto cieľmi, lebo je to niečo, čo som zatiaľ nedosiahol. Kedykoľvek si vyhrniete rukávy, aby ste dosiahli niečo významnejšie, tak si môžete byť istí, že rýchlo narazíte na odpor a prekážky.



Samozrejme je aj výber vhodného cieľa umením a prejavom zdravého rozumu (ťažko sa stane dievča primabalerínou veľkého baletu, ak práve prešlo amputáciou končatiny nad kolenom...), ale obvykle to nie je samotný sen, ktorý by spôsoboval ťažkosti.

Ak niekto nepozná základy plánovania, ak neovláda časom preverené postupy, ktoré umožňujú dobre veci premyslieť celý postup, ak sa nedokáže pozrieť na celý zámer zo všetkých uhlov pohľadu, tak mu hrozí, že jeho sen sa nikdy neuskutoční.

Na tomto blogu nás teraz čaká seriál, v ktorom si rozoberieme prístupnou a pochopiteľnou formou jednotlivé prvky plánovania. Použije to šéf firmy, ktorý sa zaoberá stratégiou manažmentu, športovec, ktorý túži po úspechu, ale aj ktorýkoľvek človek, ktorý žije svoj každodenný život.

Sledujte tento blog v najbližších dňoch a týždňoch, dočkáte sa viacerých zaujímavých odhalení.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára