pondelok 24. marca 2014

Nenávisť je protikladom spolupráce

Pri riadení ľudí sme odkázaní na to, aby ľudia spolupracovali. Výsledky sa dosahujú iba veľmi ťažko, keď sa stretávate s nenávisťou. Dobrí ľudia by mali študovať nenávisť podobne, ako by kačky mali študovať brokovnice a poľovníkov.

Mechanizmy inštitucionálnej nenávisti by mal chápať každý občan, preto som napísal celý rad článkov venovaný danej problematike na portál venovaný ľudským právam, či aktuálnemu dianiu. Nie je mi jedno, čo sa v našej spoločnosti deje.

Táto problematika však ovplyvňuje aj produktivitu a preto odporúčam každému manažérovi nasledovné články:

Nenávisť sa nerozširuje len v politickej rovine, ale začína sa medzi obyčajnými ľuďmi. Ak má niekto takéto sklony, je schopný rozleptať akúkoľvek firmu. Niektorí ľudia budú vždy šíriť nenávisť zamestnancov voči manažmentu, ale vytvárať aj konflikty medzi kolegami a to je niečo, čomu treba radšej rozumieť.

Ako sa seje nenávisť


Problém je často aj v tom, že ľudia dobrej vôle si nevedia ani predstaviť, ako funguje zloba. Pozitívne naladený človek nemá ani približnú predstavu o tom, čo sa deje vovnútri človeka naplneného zášťou a nenávisťou.

Dobro má problém porozumieť nenávisti


V poslednom čase sa v médiách v súvislosti s prezidentskými voľbami objavilo intenzívne masírovanie verejnej mienky. Moc sa do takej miery obáva o svoj monopol, že rozbehla masívne porušovanie ľudských práv. Pozrite sa, akými princípmi sa to celé riadi:

Ako sa chystá pogrom


Pokračovanie seriálu o nenávisti a ako sa to dá poraziť zloba, blížime sa k záveru.

Bez dobrých ľudí sa zlo nedá poraziť


V poslednom čase sa začali na Slovensku diať veci, ktoré okrajovo súvisia s Business Success a treba tento mechanizmus pochopiť, lebo každý človek sa môže ocitnúť pod paľbou nejakého psychopata. Našťastie existuje mechanizmus, ktorý slušným ľuďom pomáha rozoznať, čo spáchal nejaký zlý človek, ktorý začal vytvárať intrigy, zo zálohy niekoho očierňuje a dúfa, že tým popudí ľudí proti svojim nepriateľom. Nedávno dostali obyvatelia Slovenska do schránok taký červenočierny leták. Sú tam kadejaké tvrdenia, ktoré vskutku odhaľujú motívy zadávateľa.

Ako chápať ohováranie


Všetky tieto články vyžadujú určitú vnútornú silu a chuť učiť sa niečo nové. Napísať ich vyžadovalo veľa štúdia, skúseností a úsilia. Je o niečo ľahšie prečítať ich a pokúsiť sa pochopiť. Urobte to.

Možno sa viacerým ľuďom veľmi rozjasní...







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára