utorok 1. apríla 2014

Veľa šťastia, pán Gorsky

Tu je pravdivý zábavný príbeh o Neilovi Armstrongovi, veliteľovi misie Apollo 11...

Keď sa astronaut Neil Armstrong prvý krát prechádzal po Mesiaci, nepovedal len to svoje slávne "Malý krok pre človeka, ale obrovský skok pre ľudstvo", ale nasledovali aj rôzne poznámky, obvyklá komunikačná premávka medzi ním, ostatnými astronautmi a vedením letovej prevádzky. Avšak tesne pred tým, ako opäť vstúpil do pristávacieho modulu, poznamenal: "Veľa šťastia pán Gorsky". 

Veľa ľudí v NASA sa domnievalo, že sa jednalo o nevinnú poznámku adresovanú nejakému rivalovi - sovietskemu kozmonautovi. Avšak, keď sa to ďalej skúmalo, ukázalo sa, že žiadny Gorsky nebol členom sovietskeho, ani amerického vesmírneho programu. Počas dlhých rokov sa veľa ľudí Armstronga pýtalo, čo tá veta - "Veľa šťastia pán Gorsky" - znamenala, ale Armstrong sa vždy iba usmieval.

Až 5. júla 1995 počas tlačovky, ktorá nasledovala po Armstrongovej prednáške, vytiahol jeden reportér 26 rokov starú otázku. Armstrong tentokrát konečne odpovedal. Pán Gorsky medzitým zomrel a Armstrong cítil, že by mohol dať odpoveď na otázku.

Keď bol ešte chlapcom, hral bejzból so svojím kamarátom na zadnom dvore. Kamarát zahral vysoký úder, ktorý pristál hneď pri oknách do susedovej spálne. Jeho susedia boli pani a pán Gorskí. 

Keď sa naklonil, aby zdvihol loptu, mladý Armstrong začul pani Gorskú, ktorá kričala na svojho manžela: "Sex! Tak ty chceš orálny sex!? Dostaneš orálny sex, až sa ten chlapec od susedov bude prechádzať po Mesiaci."

Toto je pravdivý príbeh.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára