štvrtok 22. decembra 2011

Život, čo stojí za to

Vianoce sa zvyknú označovať ako sviatky pokoja. Keď sa pozriete na dni a týždne, ktoré im predchádzajú, tak môžete mať pocit, že sa jedná o všetko možné, len nie pokoj.

Naháňate sa, snažíte sa dokončiť veci, nákupy darčekov nechávate na poslednú chvíľu, okolo nákupných stredísk uviaznete v kolónach a iba málo naznačuje akýkoľvek pokoj. Malé deti majú stiahnuté žalúdky od očakávania nádielky pod stromčekom a dospelí robia všetko možné, aby ich nesklamali.

Tu môžete vidieť, čo znamená relativita času. Posledné dni dospelým všetko preletí a nič nestíhame. Len pred chvíľou sme ráno prišli do práce a už je večer. Pre dieťa sa ten istý čas nekonečne vlečie.

Je dobré si pripomenúť, že teraz by sme sa mali snažiť vystupovať vľúdne, nedať nervozite šancu, aby sa skazili naše vzťahy, ani v práci a už vôbec nie v rodine.

Čím lepšie je vaša firma zorganizovaná, tým menej starostí si budete nosiť v hlave domov. Čím lepšie ste sa postarali o produktivitu a dobré výsledky, tým menej nervozity sa prenesie do ostatných oblastí života.

Ak máte v zamestnaní všetko pod kontrolou, potom si nenosíte domov plnú hlavu svojej práce. Dobre zorganizovaná práca je radosť. Môžete sa plne venovať rodine, deťom. Harmónia povolania a rodinného života je pre mnohých ľudí nedosiahnuteľným snom. Ale nemusí to byť nemožné. Závisí to od toho, či ste ochotní sa neustále učiť, sústavne tvoriť svoju budúcnosť a byť pripravený čeliť akýmkoľvek výzvam. Vtedy život stojí za to.

Tradícia Vianoc je o pocite bezpečia, o povznesení ducha a lepšej budúcnosti. Slúžime na to, aby ste dokázali vytvárať budúcnosť podľa svojich predstáv. Ak sme vám v tom aspoň trochu pomohli, potom naša práca nebola daromná.

Želáme požehnané Vianoce 2011 a úšpešný rok 2012.

Pavol Timko
a pracovníci Business Success

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára